Πέτρινα Τοξωτά Γεφύρια
Η απαράμιλλη αρχιτεκτονική των Ηπειρωτών μαστόρων και η τεχνική κατεργασίας της πέτρας είναι αποτυπωμένες στα πέτρινα τοξωτά γεφύρια του Πηλίου. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο κάθε γεφύρι εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον.
Υπάρχουν τα ακόλουθα γεφύρια:
Κατσιλοχώρι
Βρίσκεται εντός της Αργαλαστής, στην είσοδο του χωριού.
Ρέμα Ροδιάς
Βρίσκεται στη διαδρομή Αργαλαστή – Λεφόκαστρο.
Λεφόκαστρο
Βρίσκεται εντός του οικισμού Λεφόκαστρου.
Καρύδι
Το γεφύρι βρίσκεται στη διαδρομή Αργαλαστή – Ξινόβρυση.
Αμμουρτσιά
Το γεφύρι βρίσκεται στη διαδρομή Αργαλαστή – Κάλαμος.
Βρύσες
Σημεία αξιόλογου ενδιαφέροντος χαρακτηρίζονται οι πολυάριθμες βρύσες που βρίσκονται σε όλους τους οικισμούς του Δήμου και παρουσιάζουν ιστορικό ενδιαφέρον λόγω των χαρακτηριστικών επιγραφών.
Υπάρχουν οι βρύσες Κοένη, Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Λεφοκάστρου και Κούβλου
Αρχαιολογικοί Χώροι
Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αργαλαστής παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη κατά τους αρχαίους και κατά τους βυζαντινούς χρόνους. Εκτιμάται ότι στη θέση του σημερινού οικισμού του Χόρτου ήταν η αρχαία πόλη “Σπάλαθρα”. Τα ευρήματα που βρέθηκαν στην περιοχή (σήμερα εκτίθενται στα Αρχαιολογικά Μουσεία Βόλου και Αθηνών) μαρτυρούν την ύπαρξη συγκροτημένων οικισμών.
Ιδιαίτερα σημαντικά κρίνονται τα ευρήματα των βυζαντινών χρόνων, όπως τα ερείπια της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου κοντά στον οικισμό του Χόρτου. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και το Μοναστήρι Αγίου Νικολάου, στην Πάου, που κτίστηκε το 15ο αιώνα.
Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων
Το σήμα κατατεθέν της Αργαλαστής είναι το Κωδωνοστάσιο του ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων. Κτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα (1902-1914). Είναι πιστό αντίγραφο του Κωδωνοστασίου της Αγίας Φωτεινής, στη Σμύρνη, το οποίο κατέρρευσε το 1950.