Το Κατάλυμα

gal11Το Παραδοσιακό μας Κατάλυμα βρίσκεται στην Αργαλαστή Πηλίου, στο Νότιο-Ανατολικό τμήμα του μυθικού βουνού του Κενταύρου. Απέχει 45Km από την πόλη του Βόλου και περίπου 350Km από την Αθήνα, ενώ το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Νέας Αγχιάλου.
Βασικό πλεονέκτημα, το κεντρικό του σημείο που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει τις όμορφες παραλίες του Αιγαίου και του Παγασητικού. Το Βουνό που το περιβάλει είναι χαρακτηριστικό για την ποικίλη Φύση και είναι ιδανικό για περιπάτους και εναλλακτικές μορφές Τουρισμού.
Η Αργαλαστή, στα 270μ υψόμετρο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Νοτίου Πηλίου και αποτέλεσε, όπως και σήμερα, το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της περιοχής. Σήμερα είναι η έδρα του Δήμου (Δήμος Νοτίου Πηλίου) και λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες όπως, Υπηρεσίες του Δήμου, Δ.Ε.Η, Πυροσβεστική, ΕΛ.ΤΑ, Κέντρο Υγείας κλπ. καθώς και μηχάνημα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, το μοναδικό στην περιοχή.
Στις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής, μεγάλο κομμάτι καταλαμβάνει η καλλιέργεια της Ελιάς με το Ελαιόλαδο, καθώς επίσης και ο Τουρισμός, με αρκετά καταλύματα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εστιάσεως και διασκέδασης.
Η Αργαλαστή είναι χαρακτηριστική για την όμορφη πλακόστρωτη πλατεία της και το πετρόχτιστο καμπαναριό της, ζωντανό σημάδι του μεγαλείου της ορθοδοξίας.
Λίγα μέτρα από τη πλατεία του χωριού βρίσκεται το Παραδοσιακό κατάλυμα Α΄ κατηγορίας «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» πιστοποιημένο με ISO 9001:2000 και με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, αποτελούμενο από δυο (2) αναπαλαιωμένα πέτρινα αρχοντικά του 18ου αιώνα δυναμικότητας: το πρώτο – Κεντρικό (1883), πέντε (5) δίκλινων δωματίων και το δεύτερο (1823), το οποίο βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο με υπέροχο κήπο με λουλούδια και δέντρα, σε απόσταση 100μ από το κεντρικό, είναι αυτόνομο, τριών (3) δίκλινων δωματίων με κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι και τζάκι.
Όλα τα δωμάτια έχουν κεντρική θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση και στο κεντρικό mini bar. Στον αύλειο χώρο του Κεντρικού, βρίσκεται η Reception, WiFi hot spot καθώς και η πισίνα* στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να νιώσει το αίσθημα της ξεκούρασης και της ευχαρίστησης που επιζητεί για μια άνετη διαμονή.